Beweegloket

Sporten is voor iedereen, maar nog niet iedereen vindt zelf een passende sport. Het beweegloket denkt mee met iedereen in Leusden die een drempel ervaart om te gaan bewegen. Mirjam Hagenaar, buurtsportcoach passend sporten, helpt bij het vinden van een geschikte sport- of beweegactiviteit voor jou of voor je kind. Zij heeft contact met diverse verenigingen en beweegaanbieders en neemt samen met jou de eerste stap(en) om te gaan bewegen.

Je bent welkom bij het beweegloket voor:Het beweegloket verbindt ook kinderen met speciale beweegvragen. We denken in mogelijkheden!

  • Beweegadvies op maat (gratis), voor mensen met of zonder beperking afgestemd op je voorkeur en mogelijkheden
  • Informatie over (aangepaste) sport- of beweegactiviteiten in Leusden, Achterveld en in de regio
  • Begeleiding bij het starten van een passende sport- of beweegactiviteit
  • Ondersteuning aan professionals bij het opzetten van aangepast sportaanbod of ondersteuning bij het lesgeven op maat
  • Het beweegloket verbindt ook kinderen met speciale beweegvragen. We denken in mogelijkheden! (zie foto)

Je kunt zelf op zoek naar passende aanbod bij onze activiteiten of klik op het logo Uniek Sporten voor meer informatie over aangepast sporten in de gemeente Leusden én in de regio.

Aangepast sporten in gemeente Leusden

Een lichamelijke of geestelijke beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten. Uniek Sporten is een landelijke organisatie die het aanbod passend sporten in kaart brengt, zodat ook mensen met een beperking een geschikte activiteit kunnen vinden in hun gemeente of regio. Dit is aanbod op recreatief en wedstrijdniveau. Gemeente Leusden heeft zich bij Uniek Sporten aangesloten.

Diverse beweegaanbieders in gemeente Leusden hebben en/of staan open voor aanbod voor passend sporten. Wij nodigen hen uit om hun aanbod op te geven voor de website van LeusdenFit/Uniek Sporten. Dit kun je doen door op het logo Uniek Sporten te klikken, naar “gemeente Leusden” (rechts bovenin) te gaan en het formulier voor “aanmelden sportaanbieder” in te vullen. Staat u als vereniging/beweegaanbieder open voor mensen met een beperking, neem dan contact op met Mirjam. Zij kan (met team LeusdenFit) een rol spelen bij het opzetten van passend aanbod (als integratie niet mogelijk is) en mensen met een beperking naar uw vereniging verwijzen/begeleiden.

 

Buurtsportcoach

Comtactpersoon van het Beweegloket is buurtsportcoach passend sporten: Mirjam Hagenaar

Stuur Mirjam e-mail