maandag 24 februari
Line dance
Fort33

Line dance

Op de maandagavond in de voorjaarsvakantie is er van 20:00 tot 22:00 line dance bij Fort33. Dans mee op de vrolijke Country muziek! Nog geen ervaring? Geen probleem!

Country Line Dance
Een Country line dance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Deze dansvorm is uit Amerika over gekomen. Bij Country line dance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor Country line dance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt. Country line dance kenmerkt zich niet alleen door de Country muziek waarop gedanst wordt maar soms ook in klederdracht en entourage van de omgeving.

Muziek
In het begin werd line dance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Line dance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers, enzovoort. Line dance wordt vaak bij wijkverenigingen en dansscholen beoefend en de dansers zijn soms in country, western en/of cowboystijl gekleed. Ook worden er jaarlijks line dance evenementen gehouden door het hele land. Grote evenementen worden ook bezocht door internationale dansers.

Ook voor jou!
Line dance wordt hoofdzakelijk gedanst in formatie maar soms ook met een partner, deze dansen noemen we koppeldansen. Als beginner dans je in formatie met andere personen en je je mag afkijken! Natuurlijk wordt er wel verwacht dat u op een gegeven moment ook zonder af te kijken kan line dansen. De meeste personen dansen na enkele maanden al zelfstandig en met veel plezier. Line dance is voor grote en kleine mensen, van jong tot oud en is zeer goed voor de motorische ontwikkeling en de sociale contacten. Gezelligheid staat voorop dus doe een keer vrijblijvend mee of kom kijken! Lees hier meer over line dance.

Buurtsportcoach

Aan deze activiteit is een buurtsportcoach verbonden: Roel Brinkman

Stuur Roel een e-mail Stuur Roel een WhatsApp

locatie

Fort33
Bavoortseweg 25
3833 BM Leusden
Tel. 031630649884

Datum & tijd

maandag 24 februari
Van 20:00 uur
Tot 22:00 uur

Praktische informatie

  • Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden voor Line dance