Jongeren weer aan het sporten!

Vanaf 29 april mag de jeugt t/m 12 jaar weer georganiseerd en onder begeleiding sporten met elkaar. Net zoals volwassenen mogen jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen dit ook als ze rekening houden met de 1,5m afstand. Dat betekent dus niet dat we zomaar weer de velden op kunnen rennen, maar binnen de voorwaarden kunnen kinderen en jongeren weer lekker sporten. Op deze pagina vind je alles over de opstart van de sport in Leusden voor de jeugd. 

Hier vind je ook alle info als sporten niet zo vanzelfsprekend voor je is, bijvoorbeeld door een beperking. Ook roepen we jongeren op om hun eigen sportieve ideeën te delen. Dit mag namelijk alleen als het georganiseerd en begeleid is en daar kan de buurtsportcoach jou vast bij helpen!

Klik op de link voor alle info:
Aanbod kinderen basisscholen - Ik wil aangepast sporten! - Ik heb een idee!

 


 

Aanbod kinderen basisscholen

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar weer gezamenlijk sporten. Veel kinderen hebben de afgelopen tijd minder bewogen door de crisis. Hoog tijd om daar weer verandering in de brengen. Voor zowel Achterveld als Leusden is er speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd een vrijblijvend alternatief sportaanbod onder begeleiding van de buurtsportcoaches.

Alternatief beweegonderwijs op de velden van Roda '46

Wij bieden een mooi gratis vrijblijvend alternatief op het bewegingsonderwijs onder professionele begeleiding. Dit initiatief wordt breed gedragen en ondersteund door de scholen.

Op dinsdag, woensdag en donderdag kan er op de kunstgrasvelden van Roda '46 gesport worden onder begeleiding van de buurtsportcoaches, een vakleerkracht en studenten van de SportXperience. Dit beweegaanbod is toegankelijk voor de 50% Leusdense basisschoolleerlingen die thuisonderwijs volgen en dus die dag niet naar school gaan. Tegelijkertijd realiseren wij ons goed dat de tijden voor het alternatieve bewegingsonderwijs kunnen botsen met het thuisonderwijs. De ouder/verzorger draagt zelf de verantwoordelijkheid dit goed in te richten. In totaal kunnen er max. 64 kinderen tegelijkertijd sporten. Wanneer dit aantal bereikt is zullen wij dit beweeg uur uit het formulier halen. Tijden voor bewegingsonderwijs / sport incl. het aanmeldformulier:

Aanmelden groep 3 en 4 Leerlingen uit de groepen 3 en 4 sporten van 10.00 tot 11.00 uur. Klik op de link voor het aanmeldformulier.

Aanmelden groep 5 en 6 Leerlingen uit de groepen 5 en 6 sporten van 11.15 tot 12.15 uur. Klik op de link voor het aanmeldformulier.

Aanmelden groep 7 en 8 Leerlingen uit de groepen 7 en 8 sporten van 12.30 tot 13.30 uur. Klik op de link voor het aanmeldformulier.

In het aanmeldformulier staat verder informatie verwerkt. Mocht u toch nog vragen, op/aanmerkingen hebben kunt u ook altijd mailen naar info@leusdenfit.nl.

Ik wil me aanmelden als vrijwilliger!

We werken bij onze activiteiten veel samen met vrijwilligers. Vanuit Fort33 zijn er al een aantal vrijwillige jongeren aangesloten. Wil jij ook helpen op de velden met het begeleiden van de sportactiviteiten en ben je minimaal 15 jaar? Meld je aan via info@leusdenfit.nl!

Aanmelden

 


 

Sporten met een beperking

Wil je wel sporten, maar is dat moeilijk/niet te doen bij de reguliere groepen?

  • Kan je wel meedoen met wat extra ondersteuning?
  • Vind je het niet fijn om met veel kinderen tegelijk te sporten? (bv i.v.m. autisme/teveel prikkels)
  • Vind je het te spannend?
  • Heb je overgewicht of slechte ervaringen met sportactiviteiten en is het daarom minder leuk of te zwaar om mee te doen?
  • Begrijpen of verstaan andere kinderen/jongeren je niet?
  • Sport je liever alleen, maar weet je niet wat je moet doen?
  • Heb je een beperking waardoor je niet altijd alle activiteiten mee kunt doen? Bijvoorbeeld een lichamelijke, chronische, verstandelijke, visuele en/of auditieve beperking.
  • Wil je sporten, maar kom je moeilijk de deur uit, of kan je er niet zelfstandig komen?
  • Wil je alleen met meisjes sporten?
  • Heb jij of hebben je ouders vragen over aangepast sporten?

Mirjam Hagenaar van het beweegloket zorgt (i.s.m. team LeusdenFit) voor Sport op maat. We kijken naar welke ondersteuning nodig en mogelijk is, of welk alternatief er aangeboden kan worden. Dat kan los van de andere geplande activiteiten staan en geldt ook voor na de Coronacrisis.
Voor kinderen die niet mee kunnen doen met de reguliere activiteiten, is er het beweegloket. Buurtsportcoach Mirjam van het beweegloket denkt graag mee en biedt zo nodig hulp bij een sportactiviteit die past binnen de corona maatregelen.

Buurtsportcoach

Aan deze activiteit is een buurtsportcoach verbonden: Mirjam Hagenaar

Stuur Mirjam een e-mail

Stuur Mirjam een WhatsApp

 


 

Ik heb een idee!

Sporten mag op dit moment alleen nog georganiseerd en onder begeleiding, maar veel jongeren zitten nu thuis met de leukste ideeën om weer te kunnen bewegen! Heb jij een initiatief om met jongeren in beweging te komen in Leusden, maar kun je wel wat hulp gebruiken om dit te organiseren en te begeleiden? De buurtsportcoaches kunnen je helpen!

Deel je initiatief met Roel en hij neemt zo snel mogelijk contact met je op. Vanuit ons grote sportnetwerk kunnen we van alles regelen. De leukste activiteiten blijven we uiteraard delen!

Buurtsportcoach

Aan deze activiteit is een buurtsportcoach verbonden: Roel Brinkman

Stuur Roel een e-mail

Stuur Roel een WhatsApp