Nieuws over LeusdenFit

Op de hoogte blijven? Lees hier het laatste nieuws over LeusdenFit. De organisatie van LeusdenFit activiteiten is in handen van de buurtsportcoaches. Samen met lokale partijen werken aan een sportief en gezond Leusden, voor alle leeftijden. 

Alle activiteiten LeusdenFit afgelast op advies RIVM en Overheid

13 februari 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben de buurtsportcoaches op advies van het RIVM en de overheid besloten om alle activiteiten af te gelasten. Hou voor updates over het programma van LeusdenFit de website in de gaten. Mocht je nog vragen hebben, mail naar info@leusdenfit.nl of neem contact op met een van de coaches.

Links

> Rijksoverheid
> RIVM
> GGD regio Utrecht
> Gemeente Leusden
> Iemand in Leusden voor de Boodschappen, hond uitlaten en/of een luisterend oor?
 

Troeptrimmen een groot succes!

24 februari 2020

Tijdens de LeusdenFit weken zijn buurtsportcoaches Chris en Tom met een grote groep enthousiaste Leusdenaren een rondje wezen hardlopen. Het bijzondere daaraan? Tijdens het hardlooprondje hebben ze meer dan 10 vuilniszakken weten te vullen met zwerfafval. Het troeptrimmen is een initiatief van De Groene Belevenis en Opgeruimd Leusden in samenwerking met LeusdenFit. Lees hier het artikel in de Leusder Krant.
 

Honderden springende kinderen startsein voor de LeusdenFit weken

18 februari 2020

Van 17 februari tot en met 1 maart organiseren de buurtsportcoaches weer twee weken vol met gratis sportieve en gezonde activiteiten voor alle Leusdenaren. Die activiteiten zijn tegenwoordig terug te vinden op de gloednieuwe website van LeusdenFit. Wethouder Patrick Kiel opende maandagochtend samen met de kinderen van de basisscholen de weken en de website.

Op het plein van basisscholen De Brink, Het Christal en De Rossenberg stond het al vroeg vol met springende kinderen. Na een korte opening door de wethouder gingen de LeusdenFit weken daar namelijk officieel van start met de ochtendgymnastiek. Eén van de activiteiten tijdens de weken onder leiding van de buurtsportcoaches.

Na de ochtendgym konden de wethouder en de buurtsportcoaches meteen door naar basisschool De Bongerd. Hier sloten ze aan bij groep drie tijdens het bewegend lerend. Een innovatief onderwijsconcept dat bewegen en leren combineert. Tijdens de les heeft één van de kinderen samen met de wethouder ook de nieuwe website van LeusdenFit officieel gelanceerd.

Bekijk wat er verder te doen is tijdens de LeusdenFit weken!
 

Vanaf 17 februari gaan de LeusdenFit weken weer van start!

4 februari 2020

In samenwerking met alle partners van LeusdenFit hebben de buurtsportcoaches weer twee weken georganiseerd met sportieve en gezonde activiteiten. Buiten het bomvolle activiteitenprogramma is er dit jaar ook aandacht voor de Slaapoffline challenge en de start van de IkPas weken. Vind hier alle info!
 

Antilopen en LHV pionieren als dagbestedingslocatie i.s.m. Reinaerde

2 januari 2020

Na maanden van voorbereiding verwelkomen korfbalclub Antilopen (KC Antilopen) en Leusder Handbal Vereniging (LHV) per 6 januari 2020 een bijzondere groep gasten: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep, afkomstig van zorginstelling Reinaerde, gaat bij de Leusdense sportclubs aan de slag. Een prachtig maatschappelijk initiatief, geïnitieerd door KC Antilopen, tot stand gebracht in samenwerking met LHV en mede mogelijk gemaakt door Stichting DownTown Leusden en een bijdrage vanuit het innovatiefonds van de Korfbalbond KNKV. Lees meer --> 
 

Nieuwe website online

24 december 2020

We mogen het eindelijk van de daken schreeuwen: Leusdenfit.nl is live! De website wordt hét nieuwe platform voor alle LeusdenFit activiteiten en de buurtsportcoaches in Leusden. Iedere Leusdenaar moet op de website voor hem of haar passende (sport)activiteiten kunnen vinden. Of dit nu gaat om de allerjongste, de alleroudste, jongeren, volwassenen of aangepaste sporters. LeusdenFit is voor iedereen. LeusdenFit.nl is niet alleen voor deelnemers, maar ook een platform voor professionals en vrijwilligers in de zorg, het bedrijfsleven of bij een vereniging. Die dagen we namelijk ook graag uit om aan te sluiten bij ons aanbod of de samenwerking op te zoeken. Bekijk ons actuele aanbod activiteiten of kijk welke buurtsportcoaches betrokken zijn bij LeusdenFit.
 

Iedereen kan meedoen met het beweegloket!

Sporten is voor iedereen, maar nog niet iedereen vindt zelf een passende sport. Hiervoor is het beweegloket in het leven geroepen. Passend sporten is sporten of bewegen voor iedereen, met of zonder verstandelijke of lichamelijke beperking. Ook voor iedereen die wel graag wil sporten of bewegen, maar het lastig vindt om de eerste stap te zetten. De buurtsportcoach is er om jou daarbij te helpen. Meer informatie -->>
 

Leusdense Laura van der Heijden wereldkampioen met Oranje

Handbalster Laura van der Heijden is wereldkampioen handbal geworden. Met de nationale ploeg van Nederland was de Leusdense in een bloedstollende finale Spanje de baas. Het werd 30-29. Meer lezen -->