Nieuws over LeusdenFit

Op de hoogte blijven? Lees hier het laatste nieuws over LeusdenFit. De organisatie van LeusdenFit activiteiten is in handen van de buurtsportcoaches. Samen met lokale partijen werken aan een sportief en gezond Leusden, voor alle leeftijden.

 


 

IkPas - Dry January

8 december 2021

LEUSDEN - Doe jij ook mee? IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas. Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch? Probeer het eens. Doe mee met IK Pas en zet in januari uw alcoholgebruik op pauze.

Meld je aan!

 


 

KleurRijke vrouwen in actie: van deelnemer naar vrijwilliger

2 december 2021

LEUSDEN In februari 2020 is er een ontmoetingsgroep gestart voor KleurRijke vrouwen, vrouwen met een laag inkomen of een migratieachtergrond. Zo kunnen zij hun ervaringen delen, maar ook gezamenlijk informatie ontvangen vanuit organisaties. Deze groep is enorm divers in leeftijd en achtergrond en nieuwe deelnemers blijven welkom. Coördinatie van deze groep ligt in de handen van Evelien Roukema, coördinator bij De Bron en Mirjam Hagenaar, buurtsportcoach LeusdenFit en werkzaam bij Lariks.

Lees het hele artikel

 


 

Beweegtuin Achterveld – enquête

12 mei 2021

Beweegtuin: een beweegtuin is een plek in een park of plantsoen waar plaats is voor beweegtoestellen. Een beweegtuin geeft Achtervelders de mogelijkheid buiten in beweging te zijn en biedt tegelijkertijd ruimte om elkaar te ontmoeten.

Vraag is allereerst of Achtervelders van alle leeftijden een beweegtuin zien zitten. Immers alleen als er behoefte is aan een beweegtuin heeft het ook zin een beweegtuin in te richten.

Drie zaken zijn daarbij van belang t.w.: 1. Een plek in Achterveld om te spelen, sporten en recreëren 2. Er is georganiseerde aanbod en ondersteuning bij het gebruikmaken van de diverse toestellen. 3. Beheer van de tuin; er is sprake van toezicht en onderhoud.

Om hierover duidelijkheid te krijgen is een enquête opgesteld. Laat vóór 31 mei weten wat u ervan vindt!

Naar de enquête

 


 

Alternatief bewegingsonderwijs groot succes

18 januari 2021

De lessen van het alternatieve bewegingsonderwijs op de sportvelden van Roda 46 zijn een succes met ruim 250 aanmeldingen, verdeeld over drie dagen en twee groepen. Er sporten ca 80 kinderen tegelijk op een groot voetbalveld, verdeeld in 6 veldjes. “Het blijft prachtig om te zien dat kinderen in no-time zo goed kunnen samenwerken tijdens het sporten, terwijl sommige elkaar nog nooit hebben gezien. De begeleiding doet mee, er is geen drempel, er is fantastisch veel sportief plezier. Daar worden we blij en sterk van, want sporten is zo veel meer dan alleen bewegen en juist in deze tijd zo ongelooflijk waardevol.” adus buurtsportcoach Sjoerd Versteeg.

De scholen zijn momenteel zwaar belast met het verzorgen van de hoge aantallen binnen de noodopvang, de zorgbehoevende leerlingen en het onderwijs op afstand. Versteeg is enthousiast: “Doordat wij drie keer in de week deze beweeglessen aanbieden kunnen de kinderen sporten en ontladen en hebben de ouders even hun handen vrij. Dat zorgt er in sommige gevallen voor dat er geen beroep wordt gedaan op de noodopvang op school. Een win-win!”.

De lessen zijn mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen buurtsportcoaches, studenten van Stichting sportXperience en het team van de sportieve naschoolse opvang SNO, waaronder ook een bevoegd vakleerkracht. “Wij zijn het vertrouwen van de ouders, het onderwijs en de gemeente Leusden dankbaar, want zonder vertrouwen geen aanbod.” Deelname is vrijblijvend en kosteloos al worden kinderen wel gevraagd om statiegeldflessen mee te nemen voor de inzamelingsactie.

“We stimuleren de brede sport oriëntatie van kinderen. Buurtsportcoaches, het onderwijs, Stichting sportXperience Leusden en SNO werken nauw samen aan een sterker sportief collectief, met als doel de kinderen vaardig in beweging te krijgen. Vaardig in bewegen is een belangrijk thema binnen het lokaal sportakkoord. Er is in de gemeente Leusden, onder andere d.m.v. het lokaal sportakkoord een prettige sportieve en gezonde flow ontstaan het afgelopen jaar. Die positieve flow gaat ons allen na Corona heel veel sportief succes en bovenal plezier brengen, daar ben ik van overtuigd.” aldus de buurtsportcoach. 

 


 

Fietscrossbaan uit de jaren 80 wordt weer opgegraven in Leusden

4 januari 2021

Het AD schreef een erg leuk artikel over de renovatie van de oude fietscrossbaan in het Jan Banninkpark met jongeren, vrijwilligers en buurtsportcoaches. De spotlight is voor de enthousiaste Mick (11), die vanaf het begin al een enthousiaste bijdrage levert aan de baan. De eerste ontwerpsessie is net geweest en in de tweede online sessie op 20 januari hopen de jongeren een definitieve klap te geven op het ontwerp. Daarna hebben de jongens uiteraard nog een flinke klus aan het bouwen van de baan. Het hele artikel vind je via deze link.

Dit project wordt naast de enthousiaste jongeren en vrijwilligers mogelijk gemaakt door Fonds Samenlevingsinitiatieven, Platform Sport en Bewegen, gemeente Leusden, het jongerenwerk en LeusdenFit. Daarnaast hebben de ministeries van VWS, SZW en OCW in samenwerking met MDT (maatschappelijke diensttijd) geld beschikbaar gesteld voor projecten waarbij jongeren aan zet zijn in coronatijd. De uren die je investeert in dit project kun je dus gebruiken als maatschappelijke stage of zelfs als studiepunten in het kader van Maatschappelijke Diensttijd in schooljaar 2020-2021! Jongeren kunnen zich nog aanmelden voor het ontwerp en de bouw van de baan. Praat mee op Discord of contact buurtsportcoach Roel.

 


 

Tennismogelijkheden voor iedereen!

30 december 2020

Twee jongens van 9 jaar die graag willen tennissen en vrienden maken werden door het beweegloket aan elkaar gekoppeld. 29 december hadden zij een tennisles op maat bij LTV Leusden. Zij kregen de speciale aandacht die ze nodig hadden. De jongens waren dolenthousiast “Ik wil morgen weer!”. Er wordt nu overlegd over vervolglessen. Nu zijn de buurstportcoaches op zoek naar meer geïnteresseerde kinderen. Bij twijfel kan er natuurlijk altijd contact opgenomen worden met het beweegloket. Die regelen wat er nodig is, zodat vraag en aanbod op elkaar wordt afgestemd, ook als dat niet zo vanzelfsprekend is. De samenwerking met de sportaanbieders speelt daarbij een belangrijke rol.

LTV Leusden verzorgt gratis kennismakingslessen voor alle leeftijden. Vanwege Corona gaan veel sporten niet door. Tennis kan nog steeds: in de buitenlucht, één tegen één.:
Kinderen
Volwassenen

 


 

Jongeren pimpen voorgevel van ‘De Smederij’

30 september 2020

Leusdense jongeren zijn dinsdagmiddag in actie gekomen om de buitenkant van buurtcentrum ‘De Smederij’ aan de Hoefijzer op te vrolijken. Street-art artiest Daniël van de Haterd was erbij om de jongeren uit te leggen hoe je spuitbussen met verf kunt gebruiken om een fraaie afbeelding te maken.

Deze actie werd georganiseerd door ontmoetingscentrum de Bron in samenwerking met Leusden Fit. Lees het hele artikel op LeusderKrant.nl

 


 

Sportief zomerprogramma regio Eemland voor "speciale kinderen"

20 juli 2020

Yess, vakantie! De buurtsportcoaches aangepast sporten van regio Eemland hebben in samenwerking met hun collega-buurtsportcoaches een leuk zomerprogramma samengesteld voor kinderen met een beperking. Via de flyer vind je het hele aanbod in de regio Eemland. Tijdens deze activiteiten wordt er uiteraard rekening gehouden met je beperking. Heb je nog vragen over het aanbod of andere dingen die met aangepaste sport in de regio te maken hebben? Neem contact op met Mirjam!

Stuur Mirjam een WhatsApp

 


 

Het alternatieve beweegonderwijs is een groot succes!

18 juni 2020

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Zeker voor kinderen die na 12 weken corona-stop weer vijf dagen naar school gaan. Het advies is om buiten te sporten / gymmen. LeusdenFit biedt alle groepen 5 t/m 8 daarom aan om naar de sportvelden van Roda 46 te komen en daar onder begeleiding van de buurtsportcoach en studenten van de SportXperience te komen sporten. Buiten een uur bewegingsonderwijs! Dat is met lekker weer toch fantastisch!

Het extra uur sport is een gezamenlijk initiatief van LeusdenFit en SportXperience en inmiddels hebben de basisscholen 't Palet, De Heerd, De Holm en De Hobbit klassen aangemeld. Met in totaal 24 deelnemende klassen en meer dan 550 sportende leerlingen is het een groot succes. Tijdens de lessen worden spelvormen als handbal, trefbal en stratego gespeeld. In deze warme week hebben de kinderen ook hun zwemkleding mee, want de buurtsportcoaches en studenten hebben een waar waterspektakel geörganiseerd.

 


 

Reguliere activiteiten LeusdenFit weer langzaam van start

10 juni 2020

Binnen de huidige maatregelen rondom het coronavirus kunnen de buurtsportcoaches langzaam hun reguliere activiteiten weer oppakken. Bewegen met Plezier, een beweegactiviteit speciaal voor ouderen en mensen met een beperking, is de eerste activiteit die weer in aangepaste vorm van start kon. "De deelnemers zijn enthousiast" aldus Mirjam, buurtsportcoach aangepaste sport.

Waar de afgelopen tijd de focus vooral op online beweegactiviteiten lag en later op het alternatief bewegingsonderwijs en de verenigingsondersteuning, start het grootste deel van het programma weer in de komende weken. Dat zijn de sport- en beweeggroepen, maar bijvoorbeeld ook de sociale vaardigheidstrainingen waar de buurtsportcoach ondersteund.

De activiteiten die weer worden opgepakt vind je terug op de website onder "activiteiten". Heb je vragen over het programma? Neem contact op met een van de coaches of mail naar info@leusdenfit.nl.

 


 

Speciale aandacht voor jonge mantelzorgers in de Week van de Jonge Mantelzorger

4 juni 2020

In heel het land zijn activiteiten voor de jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een ziek of gehandicapt familielid. Dit kan grote impact hebben op het leven van de jongeren. Naast de extra aandacht deze week voor deze groep hebben de buurtsportcoaches in samenwerking met Lariks en Fort33 een sportmiddag georganiseerd die werd afgesloten met broodjes hotdog.

Aan het eind van de middag werd er verzameld bij Fort33, waarna er werd gespeedmintond en gevoetbald, maar ook de knutseltafel deed het goed. De buurtsportcoaches waren niet alleen door de hulp van de kleurrijke vrouwen en de vrijwilligers van Fort33. Die zorgde na alle inspanning ook nog voor lekkere broodjes hotdog. Waarna iedereen weer met een volle buik naar huis kon. 

Ben je zelf een jonge mantelzorgen en wil je graag aansluiten bij volgende activiteiten of heb je andere vragen over mantelzorg in Leusden? Stel ze via mantelzorg@lariks-leusden.nl!

 


 

De beweegposter en een bloemtje: buurtsportcoaches langs bij de beweeggroep van De Deel

19 mei 2020

Waar er normaal wekelijks gesport wordt met ouderen bij De Deel ligt ook dat nu even stil. Geen reden natuurlijk om helemaal niet meer in beweging te blijven! Buurtsportcoaches Marthe en Mirjam gingen rond met een bloemetje en de beweegposter bij de deelnemers.

De poster is in samenwerking met Kenniscentrum Sport, FNO en Vilans in elkaar gezet, speciaal voor ouderen en mensen die slechter ter been zijn. De poster staat vol oefeningen (deels op of met een stoel) die gemakkelijk thuis zijn uit te voeren. Op die manier blijf je ook thuis fit en dat is dan weer goed voor je weerstand! Via de link onder dit artikel kun je de poster downloaden. De reacties van de ouderen zelf waren vooral erg positief. De groep staat te popelen om weer te beginnen!

Download beweegposter

 


 

1600 zorgprofessionals: wacht niet op vaccin, maar werk aan gezonde leefstijl

16 mei 2020

Het kan nog maanden tot jaren duren voordat er een vaccin of geneesmiddel beschikbaar is tegen het coronavirus. Maar dat betekent niet dat we tot die tijd stil moeten zitten. Meer dan 1600 artsen en andere medisch experts roepen Nederlanders op om meer werk te maken van een gezonde leefstijl. Want fit zijn verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel. Lees het hele artikel op nos.nl

 


 

Vanaf 11 mei de buitensport voor iedereen weer toegankelijk

7 mei 2020

In de persconferentie van 6 mei kondigde premier Rutte een verdere versoepeling aan van de maatregelen om het coronovirus onder controle te houden. Dit betekend dat, na de jeugd, ook volwassenen weer in de buitenlucht mogen sporten vanaf 11 mei. Hierdoor kunnen sportverenigingen hun deuren weer openen, maar is er bijvoorbeeld ook weer ruimte voor bootcamp trainingen in het park. Ook de buurtsportcoaches pakken het reguliere programma in kleine stapjes en aangepaste vorm weer op. Hierbij blijven de basisregels zoals de 1,5m afstand en thuisblijven bij verkoudheid van kracht en de kantines en kleedkamers blijven dicht tot 1 september.

Waar er opluchting is bij de buitensport zoals de tennis en voetbal, is er ook teleurstelling bij de binnensport. Bijvoorbeeld fitnesscentra, squashbanen, sporthallen en andere indoor sportfaciliteiten kunnen pas vanaf 1 september open. Als het virus onder controle blijft kunnen dan wedstrijden (zonder publiek) en contactsporten voor alle leeftijden weer opgepakt worden. Voor grote sportevenementen zal het nog langer duren, hierover komt voor 1 september een besluit.

bekijk hier een overzicht van de maatregelen voor de sport.

 


 

On the Move Utrecht ook in Leusden met coronapakketten voor jeugd

4 mei 2020

Afgelopen week zijn er speciaal door On the Move Utrecht samengestelde coronapakketten verdeeld over gezinshuizen en pleeggezinnen in Leusden, in samenwerking met Gezinshuis Kracht van Verschil en LeusdenFit. Pakketten vol met sport- en spelmaterialen zoals coronaproof sportartikelen en gezelschapsspelletjes. Op die manier krijgen en houden ze ook Leusdense kinderen en jongeren in deze tijd in beweging.

On the Move Utrecht organiseert al 8 jaar haar eigen sporttrajecten, biedt mogelijkheden tot 1 op 1 sporten, gaat met hele gezinnen en jongerenhuizen sporten en biedt het sport aan in samenwerking met behandelingen en therapieën. De doelgroep zijn met name alle kinderen en jongeren in de jeugdzorg maar ook kinderen en jongeren waarvan buurteams of andere hulporganisaties signaleren dat aandacht nodig is. Gewoon iedereen die een extra zetje kan gebruiken. In het programma Sportvrienden werken ze samen met studenten die 1 op 1 gekoppeld kunnen worden aan de jongeren om zo de jongeren nog eens extra te motiveren. Tot slot begeleiden ze sportverenigingen op het gebied van omgang met kinderen en jongeren en zet het zich in voor een positief sportklimaat. In Utrecht bereiken ze op jaarbasis zo’n 800 kinderen en jongeren!

In Leusden zijn momenteel de eerste pakketten bezorgd en verkennen LeusdenFit en On the Move Utrecht verdere mogelijkheden om samen te werken. Mochten er nog pleeggezinnen, jongerenhuizen of organisaties zijn die interesse hebben in 1 van de mogelijkheden die On the Move Utrecht nu biedt, dan kun je contact opnemen via info@onthemoveutrecht.nl of info@leusdenfit.nl. Kijk ook op de website www.onthemoveutrecht.nl voor meer informatie.

 


 

Jeugd kan veld Roda'46 reserveren om vrij te sporten

29 april 2020

Bij Roda'46 op Sportcomplex Buiningpark zijn vanaf 29 april twee velden beschikbaar voor jeugd t/m 18 jaar om vrij te sporten. Om dit te reguleren zijn er elke weekdag tussen 10.00 en 14.00 twee buurtsportcoaches aanwezig om er samen met vrijwilligers voor te zorgen dat er gesport kan worden. Let op; om op de velden te kunnen moet je reserveren. Hierbij houden we ons aan het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF en VSG. Klik op de link voor alle info, voorwaarden en agenda.

Reserveer een veld

 


 

Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd NOC*NSF

24 april 2020

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jongeren van 13 t/m 18 jaar weer samen sporten in de buitenlucht. In Leusden proberen we dit zo goed mogelijk te faciliteren in samenwerking met de gemeente, de sportverenigingen en de buurtsportcoaches. Het is de bedoeling dat zoveel dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren mee kunnen doen. Dus ook niet-leden van een vereniging.

Met het protocol willen het NOC*NSF en VSG zo goed mogelijk richting geven aan het opstarten van de sport voor jeugd. Daarnaast laat het protocol nog veel ruimte voor het maatwerk dat nodig is in de gemeente. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor sporters en ouders samengevat. Het hele protocol met oa alle richtlijnen voor accomodaties en verenigingen lees je via de link.

Voor sporters:

 • Sporters van 13 t/m 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen.
 • Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde;
 • Vermenging van de leeftijdsgroepen kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar tijdens een sportactiviteit is op geen enkel moment toegestaan. Beide groepen mogen wel tegelijkertijd op het sportpark aanwezig zijn, mits zij aparte activiteiten volgen.
 • Gebruik als sporter zoveel mogelijk eigen materialen. Als er gedeelde materialen gebruikt worden, rouleer deze niet en desinfecteer reinig de materialen direct na gebruik met water en zeep of reinigingsdoekjes. Reinigen van een voetbal en dergelijke is niet nodig. Materialen die veel met de handen worden aangeraakt na gebruik reinigen.
 • Kom alleen, in sportkleding, naar de sportlocatie wanneer er voor jou een sportactiviteit gepland staat. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen, zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest.

Voor ouders/verzorgers:

 • Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren).
 • In specifieke gevallen, bijv. als ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit en/of toiletgang is aanwezigheid toegestaan.  Voor deze persoon geldt ook dat het op de sportaccommodatie geldende protocol nageleefd moet worden.

Sportprotocol NOC*NSF

Verschillende sportbonden hebben inmiddels sportspecifieke aanvullende protocollen. Die vind je via onderstaande links:

 


 

Coronamaatregelen grotendeels t/m 19 mei verlengt, jongeren krijgen meer ruimte

21 april 2020

In de persconferentie kondigde de premier aan dat de maatregelen t/m 19 mei grotendeels hetzelfde blijven. Voor kinderen en jongeren versoepelen de maatregelen. De basisscholen en opvang gaan vanaf 11 mei weer (deels) open, maar ook het sporten wordt voor jongeren t/m 18 jaar weer toegankelijk gemaakt.

De nieuwe maatregelen voor de sport:

 • Vanaf 29 april
  • Kinderen t/m 12 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten. Wedstrijden niet toegestaan.
  • Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen georganiseerd en onder begeleiding samen buiten sporten op 1,5 meter afstand. Wedstrijden niet toegestaan.
  • Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.
  • Topsporters kunnen binnen- en buitentrainingen hervatten, op 1,5 meter afstand. Wedstrijden niet toegestaan.

Overige maatregelen:

 • Vanaf 11 mei
  • Opening kinderopvang en (speciaal) basisonderwijs
  • Basisscholen halveren groepsgrootte in de klas. Kinderen gaan voor de helft van de tijd naar school. De andere helft volgen ze onderwijs op afstand.
 • Tot 20 mei
  • Het overige onderwijs is gesloten
  • Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten.
  • Sportverenigingen(18+) en fitnessclubs zijn gesloten.
  • Publieke locaties zoals musea, theaters en sportclubs zijn gesloten.
  • Het uitoefenen van contactberoepen is verboden.
  • Samenkomsten zijn verboden.
 • Tot 1 september
  • Alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden.

 


 

Landelijke compensatieregelingen verenigingen en ondernemers

10 april 2020

Voor verenigingen zijn een aantal compensatieregelingen en noodfondsen in het leven geroepen:

Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS): deze regeling (voorheen Noodloket) is onder andere bedoeld voor sportcentra en verenigingen die door de maatregelen van het kabinet directe (financiële) gevolgen ondervinden. Bedrijven, clubs en verenigingen ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om de vaste lasten te kunnen betalen. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Controleer Tot en met vrijdag 26 juni 2020 kun je een aanvraag indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW): als verenigingen vallen er veel inkomsten weg, maar heb je misschien wel een aantal mensen in vaste of tijdelijke dienst. De NOW is bedoeld om ondernemers en verenigingen die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen in deze personeelskosten.

De NOW kun je aanvragen tot 31 mei 2020 bij het UWV. Hierbij kun je een voorschot aanvragen van 90% van de personeelskosten voor in ieder geval 3 maanden. Let op; je moet kunnen aantonen dat er sprake is van tenminste 20% omzetverlies over die periode. Alle informatie en voorwaarden vind je hier.

Noodfonds voor de sport - NOC*NSF: aanvullende op de regelingen van de overheid roept het NOC*NSF om een noodfonds voor de sport op te zetten. Hier dragen ze zelf 4 tot 5 miljoen aan bij en moet dienen als aanvullingen op (lokale) maatregelen op opschorting van huur en uitstel van betalingen.

Uitstel van aflossingsverplichtingen: op 19 maart maakten onder andere ABN Amro, BNG, ING, Rabobank en Triodos Bank bekend dat klanten in het midden en kleinbedrijf in aanmerking komen voor uitstel van de aflossingsverplichtingen. Hier hangen per bank verschillende deadlines en voorwaarden aan vast. Lees hier het hele artikel van SWS.

 


 

Leusden blijft in beweging in tijden van corona!

20 maart 2020

In lijn met het beleid van de regering zijn zijn alle (sport)evenementen afgelast en verenigingen gesloten. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit maakt bewegen de komende tijd dus best lastig, terwijl juist als je veel thuis zit bewegen belangrijk blijft. Voor je lijf, maar het zorgt ook voor een fris hoofd.

Overal in de gemeente zien we gelukkig al andere manieren van bewegen ontstaan. Trainers maken filmpjes en sportscholen zorgen voor een online aanbod. De komende tijd zullen ook de buurtsportcoaches online beweeglessen geven en challenges delen om ook thuis in beweging te blijven. We verzamelen zoveel mogelijk van aanbod in Leusden op de pagina coronavirus en LeusdenFit, Facebook en Instagram (@jong_in_leusden). Deel zoveel mogelijk van onze en jullie eigen beweegfilmpjes, challenges en tips om thuis te sporten. Zo blijven we ook tijdens de coronacrisis samen in beweging! 

 


 

Alle activiteiten LeusdenFit afgelast op advies RIVM en Overheid

13 maart 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben de buurtsportcoaches op advies van het RIVM en de overheid besloten om alle activiteiten af te gelasten. Hou voor updates over het programma van LeusdenFit de website in de gaten. Mocht je nog vragen hebben, mail naar info@leusdenfit.nl of neem contact op met een van de coaches.

Links

> Rijksoverheid
> RIVM
> GGD regio Utrecht
> Gemeente Leusden
> Iemand in Leusden voor de Boodschappen, hond uitlaten en/of een luisterend oor?

 


 

Kinderarts deelt verhalen tijdens voorlichtingsavond alcohol

6 maart 2020

Ouders moeten alcohol drinken bij hun kinderen verbieden. Dit leidt niet tot stiekem meer alcohol drinken of dat het daardoor aantrekkelijker wordt voor pubers volgens kinderarts Nico van de Lely. Een biertje voor een volwassene op zijn tijd is prima. Maar het alcoholgebruik bij de jongeren is echt niet meer zoals het vroeger was: er wordt vaker, meer en sterkere dranken gedronken.

SV Achterveld organiseerde samen met gezondheidscentrum de Heelkom en Lariks een geslaagde voorlichtingsavond over alcohol voor de jeugd en hun ouders. De opkomst was goed. De ‘ouders met een keet’ waren er helaas niet bij volgens een van de aanwezige moeders. Lees het hele artikel.

 


 

Ontmoetingsgroep Kleurrijke Vrouwen van start

4 maart 2020

Op 4 maart is de ontmoetingsgroep KleurRijke vrouwen van start gegaan. KleurRijke vrouwen is er voor vrouwen in de minima uit alle culturen. De groep komt wekelijks bij elkaar in de Bron, op woensdagen tussen 10.00 en 11.30.

Naast ruimte voor ontmoeting tussen de vrouwen en het uitwisselen van ervaringen, is er iedere bijeenkomst een thema met een specialist. Dat kan van alles zijn: van opvoeden tot financiën en van vrijetijdsbesteding tot gezonde leefstijl. We maken een programma aan de hand van de vragen die er leven bij de vrouwen.

Stadsring51, LeusdenFit en Diversiteit in Hulp zijn nauw betrokken en leveren hun expertise. Ook andere specialismes worden ingevlogen als daar vraag naar is. Evelien Roukema (professional bij de Bron) is de vaste gastvrouw van deze groep.

 


 

De LeusdenFit Weken zitten er weer op

2 maart 2020

Tijdens meer dan 20 activiteiten zijn er in totaal weer meer dan 1000 deelnemers aan het sporten geslagen tijdens de LeusdenFit Weken. Na de opening door wethouder Patrick Kiel op de basisscholen is het uitgebreide programma van de buurtsportcoaches druk bezocht door bewoners van jong tot oud. Daarnaast hebben de SlaapOffline challenge en IkPas campagne veel aandacht gehad. Benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben? Bekijk hier alles over de LeusdenFit weken!

De LeusdenFit weken organiseren we zeker niet alleen, maar gezamenlijk met al onze partners. De buurtsportcoaches bedanken dan ook graag alle fysiotherapeuten, huisartsen, zorgmedewerkers, verenigingen, sportlocaties en andere lokale initiatieven die LeusdenFit een warm hart toedragen en er samen met ons voor zorgen dat Leusden Fit blijft.

 


 

Troeptrimmen een groot succes!

24 februari 2020

Tijdens de LeusdenFit weken zijn buurtsportcoaches Chris en Tom met een grote groep enthousiaste Leusdenaren een rondje wezen hardlopen. Het bijzondere daaraan? Tijdens het hardlooprondje hebben ze meer dan 10 vuilniszakken weten te vullen met zwerfafval. Het troeptrimmen is een initiatief van De Groene Belevenis en Opgeruimd Leusden in samenwerking met LeusdenFit. Lees hier het artikel in de Leusder Krant.

 


 

Honderden springende kinderen startsein voor de LeusdenFit weken

18 februari 2020

Van 17 februari tot en met 1 maart organiseren de buurtsportcoaches weer twee weken vol met gratis sportieve en gezonde activiteiten voor alle Leusdenaren. Die activiteiten zijn tegenwoordig terug te vinden op de gloednieuwe website van LeusdenFit. Wethouder Patrick Kiel opende maandagochtend samen met de kinderen van de basisscholen de weken en de website.

Op het plein van basisscholen De Brink, Het Christal en De Rossenberg stond het al vroeg vol met springende kinderen. Na een korte opening door de wethouder gingen de LeusdenFit weken daar namelijk officieel van start met de ochtendgymnastiek. Eén van de activiteiten tijdens de weken onder leiding van de buurtsportcoaches.

Na de ochtendgym konden de wethouder en de buurtsportcoaches meteen door naar basisschool De Bongerd. Hier sloten ze aan bij groep drie tijdens het bewegend lerend. Een innovatief onderwijsconcept dat bewegen en leren combineert. Tijdens de les heeft één van de kinderen samen met de wethouder ook de nieuwe website van LeusdenFit officieel gelanceerd.

Bekijk wat er verder te doen is tijdens de LeusdenFit weken!

 


 

Vanaf 17 februari LeusdenFit weken weer van start

4 februari 2020

In samenwerking met alle partners van LeusdenFit hebben de buurtsportcoaches weer twee weken georganiseerd met sportieve en gezonde activiteiten. Buiten het bomvolle activiteitenprogramma is er dit jaar ook aandacht voor de Slaapoffline challenge en de start van de IkPas weken. Vind hier alle info!

 


 

Antilopen en LHV pionieren als dagbestedingslocatie i.s.m. Reinaerde

2 januari 2020

Na maanden van voorbereiding verwelkomen korfbalclub Antilopen (KC Antilopen) en Leusder Handbal Vereniging (LHV) per 6 januari 2020 een bijzondere groep gasten: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep, afkomstig van zorginstelling Reinaerde, gaat bij de Leusdense sportclubs aan de slag. Een prachtig maatschappelijk initiatief, geïnitieerd door KC Antilopen, tot stand gebracht in samenwerking met LHV en mede mogelijk gemaakt door Stichting DownTown Leusden en een bijdrage vanuit het innovatiefonds van de Korfbalbond KNKV. Lees meer --> 

 


 

Nieuwe website online

24 december 2019

We mogen het eindelijk van de daken schreeuwen: Leusdenfit.nl is live! De website wordt hét nieuwe platform voor alle LeusdenFit activiteiten en de buurtsportcoaches in Leusden. Iedere Leusdenaar moet op de website voor hem of haar passende (sport)activiteiten kunnen vinden. Of dit nu gaat om de allerjongste, de alleroudste, jongeren, volwassenen of aangepaste sporters. LeusdenFit is voor iedereen. LeusdenFit.nl is niet alleen voor deelnemers, maar ook een platform voor professionals en vrijwilligers in de zorg, het bedrijfsleven of bij een vereniging. Die dagen we namelijk ook graag uit om aan te sluiten bij ons aanbod of de samenwerking op te zoeken. Bekijk ons actuele aanbod activiteiten of kijk welke buurtsportcoaches betrokken zijn bij LeusdenFit.

 


 

Iedereen kan meedoen met het beweegloket!

Sporten is voor iedereen, maar nog niet iedereen vindt zelf een passende sport. Hiervoor is het beweegloket in het leven geroepen. Passend sporten is sporten of bewegen voor iedereen, met of zonder verstandelijke of lichamelijke beperking. Ook voor iedereen die wel graag wil sporten of bewegen, maar het lastig vindt om de eerste stap te zetten. De buurtsportcoach is er om jou daarbij te helpen. Meer informatie -->>

 


 

Leusdense Laura van der Heijden wereldkampioen met Oranje

Handbalster Laura van der Heijden is wereldkampioen handbal geworden. Met de nationale ploeg van Nederland was de Leusdense in een bloedstollende finale Spanje de baas. Het werd 30-29. Meer lezen -->

 • Vanaf 11 mei
  • Opening kinderopvang en (speciaal) basisonderwijs
  • Basisscholen halveren groepsgrootte in de klas. Kinderen gaan voor de helft van de tijd naar school. de andere helft volgen ze onderwijs op afstand.
 • Tot en met 19 april
  • Het overige onderwijs is gesloten
  • Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten.
  • Sportverenigingen(18+) en fitnessclubs zijn gesloten.
  • Publieke locaties zoals musea, theaters en sportclubs zijn gesloten.
  • Het uitoefenen van contactberoepen is verboden.
  • Samenkomsten zijn verboden.
 • Tot en met 1 september
  • Alle evenmenten met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden.